Guider

Guider

Att ta hand om bilen eller fordonet (motorcykel, fyrhjuling, snöskoter, båt, lastbil, traktor) på rätt sätt förlänger både livslängden och håller uppe värdet på ditt fordon. Den mesta smutsen går faktiskt att ta bort själv och med våra produkter kan du även utföra lackskyddet själv. Kolla igenom våra videor och läs instruktionerna för varje produkt noga, så får du garanterat ett bra resultat.

Nedan finns en kortfattad beskrivning om hur du kan tvätta bilen på utsidan och låta bilvårdsmedlen ”göra jobbet”.

 1. Spraya bilen från dörrhandtagen och neråt med Dissolve kallavfettning (vid behov).
 2. Låt verka 2-5 minuter men låt det inte torka på ytan.
 3. Spraya hela bilen med utblandad Extract alkalisk avfettning.
 4. Låt verka 2-5 minuter men låt det inte torka på ytan. Låt det verka längre tid vid kallt väder.
 5. Skölj noggrannt med högtryckstvätt nerifrån och upp.
 6. Handtvätta bilen med Purify S eller Purify S+ schampoo uppifrån och ner med tvätthandske.
 7. Skölj med högtryckstvätt uppifrån och ned.
 8. Torka bilen med en bra torkduk.
 9. Klart, njut av en ren bil och den fina glansen :).
 1. Spraya på Dissolve kallavfettning ifall det finns olja, asfaltfläckar eller vägsalt. 
 2. Låt verka i 2- 5 minuter och använd pensel för att gnugga ifall det behövs.
 3. Spraya på Relive som tar bort bromsdamm och flygrost.
 4. Låt verka 2-3 minuter eller tills produkten ändrat färg till lila. Vid extrem smuts kan man använda pensel för att gnugga upp smutsen. Låt ej torka!
 5. Spola av med högtryck.
 6. Som sista steg tvättar du fälgarna med Purify S schampot och en mikrofiberduk.
 7. Torka av så är det klart.
 8. Lackskydda fälgen med Magnify eller Refract så är den mycket lättare att hålla ren.

Nedan finns en kortfattad beskrivning om hur du kan lackskydda bilen på utsidan.

Innan du lackskyddar bilen skall den vara riktigt ren

 1. Tvätta fordonet mycket noggrant med alla kemstegen, kallavfettning, alkalisk och flygrost.
 2. Preparera ytan innan med en panel wipe (förslagsvis vår egen Prime) för att lackskyddet ska kunna binda ordentligt mot ytan.
 3. Lackskydda med Refract Quick coat eller Magnify ceramic coating, se nedan.

Refract Quick Coat (håller 1-2 mån)

 1. Spraya bilen eller mikrofiberduken med Refract Quick Coat och applicera på en panel åt gången.
 2. Låt verka några sekunder och torka sedan bort medlet från panelen med en mikrofiberduk.
 3. Låt medlet (Refracten) härda i 12 timmar innan du tar ut den på vägen.
 4. Klart, njut av en ren bil och den fina glansen :).
 5. Vill du ha ännu mer glans kan du lägga på ett lager Apex+ efteråt. Dock skall Refacten härda innan du gör detta. 

Magnify ceramic coating (håller 12-24 månader)

 1. Applicera en liten mängd Magnify i medföljande mockaduk och applicera på en panel åt gången.
 2. Låt verka 3-5 minuter och torka sedan bort medlet från bilen med en mikrofiberduk.
 3. Låt medlet (Magnify) härda i 12 timmar innan du tar ut den på vägen.
 4. Klart, njut av en ren bil och den fina glansen :).
 5. Vill du ha ännu mer glans kan du lägga på ett lager Apex+ efteråt. 

Steg 1. Förtvätt

Börja med kallavfettningen (vid behov)

Ifall det finns asfaltstänk, tjära från vägbeläggning, oljefläckar, vägsalt och annan oljebaserad smuts så börja med kallavfettning. Speciellt på våren efter vintersäsongen bör man alltid utföra kallavfettning. Så här gör du:

 1. Spraya bilen från dörrhandtagen och neråt med Dissolve. Var noggrann vid hjulhusen där det brukar finnas mycket asfaltstänk och grov smuts, använd gärna vår spraypump så är det superenkelt att spraya. 
 2. Låt verka 2-5 minuter men låt det inte torka på ytan. Låt det verka längre tid vid kallt väder
 3. Skölj med bilen med högtryckstvätt (om du har) nerifrån och upp. Ifall du har bråttom kan du hoppa över sköljningen i det här steget och göra den alkaliska avfettningen direkt och sedan skölja.

Gå vidare med alkalisk avfettning

En alkalisk avfettning löser organisk smuts, exempelvis vägdamm, pollen, insekter, mögel, lera och fett. Den alkaliska avfettningen är det viktigaste steget för ett lyckat slutresultat och bör enligt oss göras vid varje tvätt. Så här gör du:

 1. Spraya bilen med utblandad Extract. Använd gärna vår spraypump så är det superenkelt att spraya över bilen.
 2. Låt verka i 2-5 minuter eller så länge som möjligt utan att medlet torkar.
 3. Skölj bilen noggrant med högtryckstvätt (om du har) nerifrån och upp.

Att tvätta en bil kan vara både enkelt och roligt då du låter medlen utför jobbet. Nedan finns en kortfattad beskrivning över våra bilvårdsprodukter och till vad de skall användas.

Relive är en effektiv fälgrengörare och flygrostlösare som används för borttagning av flygrost och bromsdamm på fälgar mm.

Dissolve är en aromatfri kallavfettning och används för att få bort asfaltstänk, tjära från vägbeläggning, olje- och bensinfläckar. Denna produkt skall användas som den är och är skonsam mot plast och gummin (jämfört med andra motsvarande produkter).

Extract är en högeffektiv och superkoncentrerad alkalisk avfettning och används för       att lösa organisk smuts, exempelvis vägdamm, pollen, insekter, mögel, lera och fett. Skall användas som förtvätt vid varje tvätt om du vill ha riktigt bra resultat. Obs! Denna produkt skall blandas ut med vatten:  5-15%  extract och 85-95 % vatten.

Purify S är ett högeffektivt så kallat ”keramiskt” schampo som gör rent och ger en helt otrolig glans (testvinnare i Teknikens Värld test av bilshampon.).

Purify S+ är också ett ”keramiskt” schampo med doft av grönt äpple som utöver att rengöra ger massvis av härlig glans och lämnar en skyddande hinna som blir mycket vattenavstötande.

Refract V2 – Ceramic Quick Coat är en så kallad keramisk spray som ger fantastisk glans och skydd (inkl. UV) samt massvis med avrinning. Kan med fördel appliceras efter tvätt med Purify S.

Vision är en glasputs med härlig doft av vilda bär och frukt. Kan användas på alla glasytor, lämnar en kladdfri och glänsande yta.

Vision+ är också en glasputs med doft av vilda bär och frukt som kan användas på alla glasytor. Den lämnar en kladdfri och glänsande yta med en vattenavstötande hinna.

Refined är en oljebaserad produkt som återställer däck och plastdetaljer i ett drag. Den lämnar en slitstark skyddande hinna efter sig så att däcken och plastdetaljerna får tillbaka sin ursprungliga glans.

APC – Interior Cleaner är ett högeffektivt allrengöringsmedel som primärt är tänkt att användas på insidan av fordonet. Lämpar sig mycket väl för exempelvis textil, skinn, Alcantara, plast, gummi med mera.

Apex+ är en Quick Detailer där huvudfokus ligger på att få ut maximalt med glans. Den skapar en otrolig värme och djup till alla sorters lacker, men det är framför allt när den appliceras ovanpå Refract eller Magnify som glansen framträder allra mest.

Apex är en quick Wash/Detailer speciellt framtagen att användas när man vill boosta glansen och det inte finns tvättmöjligheter, exempelvis vid bankörning, rally, bilträffar, motorcykeln, 4-hjulingen etc.

Magnify – Coating är ett keramiskt lackskydd gjort för att läggas av vem som helst, oavsett förkunskap. Magnify lämnar en magisk glans och ger ett mycket långvarigt skydd som står emot både kemikalier och naturens element (12-36 månader beroende på förutsättningar).

Tershine är ett svenskt varumärke som tillverkar högkvalitativa bilvårdsprodukter för både utvändig och invändig rengöring av fordon. Varumärket har lång erfarenhet inom bilvård och är idag en av Sveriges mest sålda. Tershine ställer otroligt höga krav på sina produkter för att du som användare ska bli riktigt nöjd med slutresultatet, och deras produkter ger en glans som är något utöver det vanliga.
Autogloss.fi är importör, distributör och återförsäljare av alla Tershine produkter som du kan beställa här i webbutiken.